Måndag morgon

Jag brukar försöka hålla måndagen fri från jobb ute på fältet, i alla fall förmiddagen.

Tycker det är skönt att börja veckan lite lugnt och planera, strukturera osv. Sen går veckan i en rasande fart, någon som känner igen sig?

I helgen var vi på Stockholmsmässan och Formex – en branschmässa för stylister, inköpare av inredning och restauranger mm. Riktigt spännande och inspirerande! Jag samlade på mig mååånga kataloger och inredningstidningar… Tänkte jag skulle ge några bra tips längre fram i veckan på några saker jag gjort hemma, rent inredningsmässigt.

Jag och en kollega var på Fotografiska för ett par dagar sedan och såg den omtalade utställningen med fotografen Anton Corbijn. Jag hade inte kollat upp så noga innan vad det var för typ av utställning, så i mitt tycke var den kanske lite liten och inte så många av de bilder som han kanske mest är känd för: U2, Metallica osv…

Men det man inte får glömma är att allt är analogt… Att skapa liknande bilder i photoshop är inte jättesvårt, men att göra det genom att blanda vätskor i olika lång tid och så vidare – DET är svårare. Med det i åtanke är utställningen väldigt imponerande!

Kolla gärna på intervjun med Anton på Skavlan innan ni går dit: SVT – Skavlan

Börjar med en bild på Antons underbara kameragäng som jag tyvärr inte kan ta åt mig äran för det är min kompis Mikael Nogueira Svensson som känner Anton som tog den nyligen. Men det är ändå roligt, Anton använder Svenska Hasselblad 500 CM Och Leica M9P och monster gluggen 50mm 0.95 Noctilux. kolla in testet.

Hörs mer i veckan!

Foto: Mikael Nogueira Svensson

Foto: Anton Corbijn

Foto: Anton Corbijn

Foto: Anton Corbijn

Comments (0)